dimarts, 7 d’abril del 2009

Convocatòria d'ajuts de la Generalitat per a recordar la nostra història


La Generalitat destinarà una partida pressupostària de 186 milions a subvencions per a entitats que organitzin actes relacionats amb la nostra història. Concretament s'han seleccionat quatre episodis molt concrets: el 650 aniversari de la Generalitat, el 350 aniversari del Tractat dels Pirineus, els 300 anys de la Guerra de Successió i els temps de Francesc Macià, de qui es commemora els 75 anys de la seua mort i els 150 del seu naixement. Ja ho veieu: res per a donar a conèixer el Renaixement, l'Humanisme, la descoberta catalana d'Amèrica i els Segles d'Or del XV i XVI.


El Departament de la Vicepresidència ha publicat una resolució al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) aquest divendres per la qual s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2009 per a la concessió d'ajuts per a la realització d'activitats que contribueixin a recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències, i també per a altres projectes relacionats amb episodis de caràcter commemoratiu de la història de Catalunya i dels països de parla catalana. La dotació màxima de les subvencions que preveu aquesta convocatòria és de 186.000 euros, i el termini per a la presentació de sol·licituds és el 27 d'abril, un més més tard de la publicació de la convocatòria al DOGC.

Per als projectes relacionats amb la Guerra de Successió "està prevista una línia temàtica prioritària: la recopilació de material literari, folklòric, llegendari, iconogràfic, documental i musical sobre la figura del general Josep Moragues i també sobre els altres herois de la Guerra de Successió, així com les activitats que tinguin per finalitat fer-los conèixer entre la població". També es preveuen ajuts per a "altres projectes relacionats amb episodis de caràcter commemoratiu de la història de Catalunya,i dels països de parla catalana" com el "650 aniversari de la Generalitat de Catalunya; l'any Macià: 75 anys de la seva mort i 150 anys del seu naixement; 350 anys del Tractat dels Pirineus: la frontera".

FONT: E-NOTÍCIES / GENERALITAT.CAT