dimecres, 30 d’abril del 2008

Es presenta el Rom Colom


Els productes d’autoafirmació nacional estan a l’alça. La Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional (XECNA), entitat que distribueix begudes com la cola catalana o la beguda energètica Despertaferro, prepara el llançament d’un rom que s’anomenarà Rom Colom, i que té com a objectiu reivindicar la catalanitat del Descobridor d’Amèrica.

Tal com va explicar el president de la Xecna, Ramon Carner, l’objectiu d’aquesta nova beguda és sumar-se a d’altres begudes ‘amb noms de personatges importants, com el whisky Jaume I el Conqueridor’, i reivindicar l’origen català d’en Colom ja que, segons afirma Ramon Carner, ‘s’ha tergiversat la nostra història’, malgrat els estudis recents d’historiadors com el català Jordi Bilbeny o l’americà J. Merrill, que va realitzar un documental per a Discovery Channel on exposava les proves de la catalanitat de l’Almirall.

El Rom Colom serà un rom daurat caribeny, embotellat, etiquetat i distribuït a Catalunya, amb una antiguetat de cinc a set anys, i una bona relació qualitat preu (un producte d’aquestes característiques pot costar al voltant de 13 o 14 euros). El rom es distribuirà dins d’un estoig metàl•lic amb un disseny original que es podrà conservar una vegada s’hagi acabat l’ampolla, segons ha explicat Carner.

+ info: Xecna