dimecres, 10 de desembre del 2008

Neix el Cercle Català d'Història

El passat 20 d'octubre es va constituir a Barcelona el Cercle Català d'Història amb la finalitat de promoure la recuperació de la memòria històrica, via anàlisi, recerca, debat i divulgació. Segons indiquen al web www.cch.cat 'La nostra història ha patit innombrables avatars, batzegades, i amputacions, però només des de la llibertat, des del treball i des del rigor, podem aconseguir posar a cadascú on li correspon, i com a catalans que som, tenim un deure amb els nostre país: retornar-li l'orgull perdut'.

Des del CCH afirmen que 'donaran cabuda i suport a totes aquelles persones que amb rigor i sense perjudicis tinguin la voluntat de treballar amb l'objectiu d'aglutinar i sumar esforços per aprofundir en la tasca de recuperació històrica'. L'entitat està presidida pel Joaquim Ullan, i entre els seus membres hi ha el Jordi Peñarroja de secretari i la Eva Sans de tresorera.

Primer acte a Pals


L'associació s'estrena recordant a Pals el 1r Homenatge a l'Almirall Català Cristòfor Colom i a la Marina Catalana de tots els temps, que va tenir lloc aquest estiu. Aquest proper divendres 12 de desembre tindrà lloc a la Casa de Cultura de Pals la presentació del reportatge commemoratiu enregistrat durant aquella jornada.

El Cercle Català d'Història afirma que estan treballant en diversos projectes per als propers mesos, que aniran anunciant al seu portal, www.cch.cat. Una web que volen que sigui 'el centre neuràlgic d'informació i comunicació per a tots els membres, col·laboradors i lectors'.