dissabte, 7 de febrer del 2009

El revisionisme històric arriba al Facebook

Facebook, la darrera moda a internet, ja s'està fent ressò dels estudis històrics de caire revisionista pel que fa al nostre passat silenciat. S'ha creat en aquesta xarxa social diferents grups i causes que canalitzen aquest interés creixent per conèixer la nostra història.

Entre tots aquests grups i causes les que generen més inerés són les que fan referència a l'identitat de Cristòfor Colom. Hi ha diversos grups reivindicat la catalanitat de Colom, entre ells el 'Jo crec que Cristofol Colom era Català' o 'l'Almirall Català Cristòfor Colom va Sortir de Pals', i d'altres que remarquen els seus vincles amb l'Empordà o amb Felanitx.

Sens dubte, però, el grup amb més suport és la causa 'Columbus was a Catalan and history must be revised'. Es tracta d'una iniciativa del blocaire Xavier Mir, que ja compta amb l'adhessió de més de 1.000 internautes. La iniciativa no només es fa ressò de la catalanitat de la descoberta d'Amèrica, sinó també de la creació artística i científica del segle XVI. En aquesta causa, tots els membres hi poden afegir fotos, enllaços i documentació, i hi ha oberts diferents fòrums de debat.

FONT: WWW.FACEBOOK.COM